top of page
Tågbild på mig högupplöst (2).jpg

Från flygskam till tågskryt

I början av 2010-talet insåg jag att det mest miljöskadliga man kan göra som individ är att flyga. Och jag ville ju leva miljövänligt - men inte sluta resa. Därför började jag resa med tåg på semestern, även när jag ville resa internationellt. 

Det visade sig vara lite krångligare än vad jag trodde. Därför startade jag år 2014 Facebookgruppen Tågsemester. I flera år var det en liten grupp, idag består den av 150 000 tågresenärer.

Jag har sedan dess varit med i all världens media, ordnat events, gett ut en tågsemesterbok, ordnat gruppresor med tåg och hållit en massa föredrag. 

När infrastrukturministern besökte ett event som jag arrangerade sade han dels att jag borde bli VD för SJ (det blev jag inte) och dels att han har inspirerats av Tågsemestergruppen till att göra historiska satsningar på nattåg ut i Europa. 

Så här är jag idag och nu vill jag hjälpa alla aktörer som vill göra det möjligt att resa lustfyllt, bekvämt och miljövänligt med tåg i Sverige och i världen. 

I tidning blev jag kallad för Tågsemesterdrottningen, därför kallar jag denna verksamhet för Railways Queen. Sedan råkar det vara så att man krönte Railway Queens på 1930-talet. Dessa var dock mer en slags maskotar för järnvägsindustrin, jag vill förstås hellre se riktiga drottningar, och att fler kvinnor vågar ta plats i utvecklandet av järnvägsbranschen. 

Hör av dig
bottom of page